Social

#cod galben furtuni #cod galben canicula #vremea

Dupa canicula vin vijeliile! Cod galben de furtuni puternice!

Astazi, meteorologii au emis un nou cod galben de canicula, dar si un cod galben de furtuni puternice. Luni, ramane in vigoare codul galben si codul portocaliu de canicula, valabil in sudul si in estul tarii. Astazi este anuntata cea mai calduroasa zi din an! Termometrele vor ajunge la 39 de grade Celsius, insa temperatura resimtita va fi chiar si de 50 de grade.

De astazi, 1 august, ora 16.00 pana maine, 2 august, ora 18.00, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in sud-vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, iar din a doua parte a noptii indeosebi in centru, nord si nord-est, precum si la munte. Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, averse si pe arii restranse grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si punctiform 30...40 l/mp.

In noaptea de marti spre miercuri (2/3 august), manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala si in sud-estul tarii.

 

 

Mai multe detalii despre vreme, gasesti vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea