Social

# masti protectie #klaus iohannis #stare de urgenta

Dupa 15 mai se va putea circula fara declaratie. Ce masura devine obligatorie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca starea de urgenta nu va mai fi prelungita dupa data de 15 mai. Incepand cu aceasta data se va putea circula liber, fara declaratie pe propria raspundere. 

"Dupa data de 15 mai, adica dupa ce se epuizeaza actuala stare de urgenta, vom renunta la restrangerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restrictiile de deplasari individuale. Invers spus, vom putea sa ne deplasam in spatii publice fara sa trebuiasca sa declaram in prealabil unde si de ce mergem. E vorba despre libertatea de miscare individuala. Evident, pentru protectia generala a populatiei si pentru protectia individuala, multe restrangeri vor ramane in continuare in vigoare. Dupa 15 mai vor ramane in vigoare interdictiile pentru adunari publice, pentru manifestari de tot felul, dar aceasta nu va ramane in vigoare si mi s-a parut important sa va dau aceasta veste", a declarat Klaus Iohannis. 

"Vom avea in scurt timp un plan destul de detaliat pe care il vom prezenta public," a spus presedintele.

Mastile, obligatorii in spatiile inchise 

In schimb, purtarea mastilor de protectie va deveni obligatorie in spatiile publice inchise. 

"Vom putea sa renuntam la masca poate la anul. Pas cu pas, vom incerca sa intram intr-o noua normalitate," a afirmat Iohannis

Nu va mai fi nevoie de declaratia pe propria raspundere

O alta masura se refera la libertatea de miscare. Dupa ridicarea starii de urgenta, nu va mai fi nevoie de declaratia pe propria raspundere pentru deplasare. 

"Vom renunta la restrangerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restrictiile de deplasari individuale, adica vom putea sa ne deplasam fara sa trebuiasca sa declaram unde si de ce mergem," a adaugat Klaus Iohannis. 

Multe restrangeri vor ramane, insa, in vigoare o vreme, cum ar fi manifestarile de tot felul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea