Social

#florii #traditii si obiceiuri #sarbatoarea floriilor #traditii florii #obiceiuri florii

Duminica sunt Floriile. Iata cateva obiceiuri pentru aceasta sarbatoare

Ortodocsii si catolicii sarbatoresc duminica, 13 aprilie, Floriile. 1,5 milioane de romani isi serbeaza onomastica in aceasta zi. Cei mai multi se numesc Florin (334.600) si Viorica (136.000).

Duminica Floriilor, care este una dintre cele 12 mari sarbatori din cursul anului bisericesc, deschide saptamana cea mai importanta pentru pregatirile de Paste, cunoscuta sub denumirea de "Saptamana Mare". Sarbatoarea aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in Ierusalim, unde a fost intampinat ca un adevarat imparat, cu ramuri de palmier. De aceea, credinciosii obisnuiesc sa duca in aceasta zi la biserica crengute de salcie si flori pe care preotii le sfintesc.

La sate, oamenii obisnuiesc sa agate coronitele de salcie de crengile pomilor pentru a-i ajuta sa rodeasca. Traditia spune ca fetele nemaritate care vor sa isi intalneasca ursitul trebuie sa se spele pe cap la miezul noptii de Florii cu infuzie de busuioc. Tot in popor se spune ca asa cum este vremea in ziua de Florii asa va fi si in prima zi de Paste.

De Florii, biserica a randuit dezlegare la peste pentru credinciosii care au ales sa posteasca in aceasta perioada.

Sursa foto: basilica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea