Social

# clor #copii #piscina #sanatate copii #clor apa #apa piscina

Duci copiii la piscina? Uite la ce pericole ii expui!

In mod paradoxal, apa limpede a piscinelor nu se dovedeste si cel mai bun mediu de joaca pentru copiii tai. Iata la ce concluzii au ajuns cercetatorii britanici dupa ce au analizat care sunt efectele clorului, folosit pentru curatarea apei, asupra sanatatii copiilor.

Clorinarea apei, dar si folosirea clorului in produsele de inalbire a rufelor, ar putea justifica explozia de cazuri de astm, alergii si eruptii de eczeme inregistrate in ultimii 50 de ani, considera cercetatorii.

Copiii sunt expusi riscului de a dezvolta diverse forme de astm mai mult decat adultii, pentru ca plamanii lor sunt inca in dezvoltare, iar cantitatea de apa inghitita in cursul lectiilor de inot este mai mare. Un studiu efectuat pe 50 de inotatori de elita din Marea Britanie arata ca inclusiv acestia au tesutul pulmonar afectat de clorul din apa.

Clorul creste de asemenea riscul de aparitie al eczemelor si al alergiilor la polen sau praf, inclusiv pentru bebelusii aflati inca in pantecul mamelor lor.

Sursa foto: digitalnewsroom.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea