Social

Dublul asasinat de Craciun are un suspect din familie

Dupa esecul lamentabil din cazul "Larisa", conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi vrea sa "rupa gura targului" cu rezolvarea unui dublu asasinat care a zguduit comunitatea din cartierul Frumoasa chiar in Ajunul Craciunului . Dublul asasinat din lumea intelectualilor, Ioan Stefan si Mihaela Filip, este tinut "sub pres" pentru o "bomboana mediatica" pregatita atunci cand jiltul comandantului Ghiorghi Plai s-ar zgaltai vertiginos.

Ce este atat de special in aceasta tragedie? Dupa toate aparentele, asasinarea groaznica a celor doi economisti , Ioan Stefan cu gatul spintecat de baionete, iar concubina lui, Mihaela Filip, sugrumata si apoi spanzurata de teava caloriferului, este o razbunare atroce a unor profesionisti. Unul dintre ofiterii care se ocupa de acest caz sustine un scenariu cat se poate de halucinant. Principalul suspect, moral, al dublei crime din apartamentul celor doi economisti nu este altul decat fiul lui Ioan Stefan, Alexandru. Tanarul intrase in cercurile suspecte ale traficantilor de droguri de mare risc din Iasi, scapate cu totul de sub control de sforariile si legaturile dintre principalele clanuri mafiote si Politia Iasi. Cercetarile sunt pe cale sa demonstreze ca tanarul Alexandru facuse multe datorii catre capeteniile de cartier si totul a intrat intr-un iures care a scapat de sub control. "Este o pista care se contureaza din ce in ce mai tare. Verificam daca acest dublu asasinat nu este rodul unei rafuieli profesioniste puse la cale din cauza datoriilor acumulate de familie in lumea interlopa. Nu putem spune inca nimic despre droguri. Este prematur, dar nu exclus", a precizat ofiterul iesean care ne-a furnizat informatiile. Si procurorul criminalist Vasile Pretula, care coordoneaza ancheta, a schimbat declaratiile de la crima urmata de sinucidere la dublu asasinat. "Se pare ca a fost dublu asasinat. Daca am dreptate, atunci il voi prinde pe autor", a declarat procurorul Vasile Pretula. In Ajunul Craciunului, politistii au descoperit intr-un apartament din cartierul Frumoasa din Iasi o imagine de cosmar. Cadavrul economistului Ioan Stefan zacea pe covorul din sufragerie cu gatul sfartecat de lama unui cutit mare, probabil baioneta, iar concubina sa, Mihaela Filip, economista, era spanzurata de teava caloriferului. Pentru a induce ideea unei crime pasionale, urmata de sinuciderea autorului, asasinii au pus pe masa din sufragerie un bilet de adio, redactat pe calculator si scos la imprimanta . Numai ca autopsia Mihaelei Filip a demonstrat ca femeia a fost sugrumata si dupa aceea atarnata in streang.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea