Social

"Du-te dracului si semneaza la ei acolo!"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a descins, sambata, in pietele Obor si Moghioros din Capitala pentru a culege semnaturi pentru votul uninominal, reintroducerea subventiilor in agricultura si demiterea ministrilor Flutur si Nicolaescu. Pentru aceasta campanie a PSD, cadrele partidului din sectoare au imbracat tricouri rosii, au montat mese de plastic si, inarmate cu fluturasi , s-au straduit sa convinga trecatorii sa semneze listele.

Fluturasii distribuiti au constituit argumentul forte pentru a-i indemna pe pensionarii veniti la cumparaturi sa semneze pentru demiterea celor doi ministri si pentru introducerea votului uninominal. Pe unul dintre ele, cel facand propaganda votului uninominal, sub sloganul "Somnul ratiunii naste monstri", figura o imagine a unor deputati citind despre asimetria mamara si inca o fotografie a deputatului PD Daniel Buda vorbind "acoperit" la telefon.

"Trezeste-i si nu-i lasa sa doarma!", indemna fluturasul respectiv, fara a face nici o referire la o alta imagine care a facut cariera in domeniul "trasului la aghioase", cea a senatorului PSD Adrian Paunescu . Daca forta sugestiva a acestor fluturasi palea in fata optiunilor politice ale unora, activistii PSD apelau la un ton ironic-agresiv:

"Sa traiti bine , doamna, sa aveti bani de medicamente!". Atunci cand nici ironia nu-si atingea scopul, arsenalul social-democrat in fata reticentilor a recurs la registrul forte: "Du-te dracului si semneaza la ei acolo!".

Daca in fata ziaristilor Geoana a adoptat tonul oficial, incriminand "iresponsabilitatea" lui Gheorghe Flutur si a lui Eugen Nicolaescu, in mijlocul pensionarilor el nu s-a putut abtine sa nu expuna avantajele revenirii PSD la putere.
Cresterea pensiilor si a salariului minim pe economie a fost principalele oferte scoase din cos de Geoana.

Cand disputele politice la care romanul se pricepe mai bine ca nimeni altul au ajuns la stadiul epitetelor din regnul animal ("Sa nu ma faci pe mine bou!"), interventia activistilor anonimi ai PSD s-a dovedit salutara: "Ia, hai, mai intr-o parte, nu mai faceti diversiuni pe aici!".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea