Social

Drumarii au ramas cu cele mai proaste salarii din Transporturi

Sindicalistii din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri (CNADNR) negociaza de mai bine de un an salariile pe 2006. Au inceput negocierile in noiembrie 2004.
Cand sa se bucure de cifrele pe care au reusit sa le obtina prin contractul colectiv de munca , s-au trezit cu alta suparare : bugetul aprobat de Guvern pentru societate face ca salariile convenite sa ramana doar pe hartie. Angajatii cnadnr se considera discriminati, pentru ca, spre deosebire de restul structurilor din subordinea Ministerului Transporturilor, salariile lor sunt cu 65% mai mici. Cer sa fie platiti macar la nivelul colegilor de minister si nu inteleg de ce Guvernul nu accepta acest lucru, daca oricum compania isi plateste salariile din venituri proprii, nu de la bugetul de stat.

Munca pe care o desfasoara salariatii CNADNR, pentru asigurarea traficului rutier in siguranta, deseori in conditii foarte dificile, de iarna si calamitati , este necesar sa fie remunerata corespunzator. Toti participantii la traficul rutier doresc conditii cat mai bune de circulatie, dar nimeni nu se intreaba ce salarii au acesti oameni, in ce conditii sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea, ii scriu liderii sindicatului din companie premierului, caruia ii cer sa intervina in sprijinul lor. In cazul in care problema salariilor nu va fi rezolvata, angajatii vor declansa conflict de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea