Social

Drum judetean acoperit cu broaste

Drumul judetean care leaga municipiul Arad de statiunea Moneasa era acoperit, marti, cu mii de broaste , in statiunea invecinata Dezna, autoritatile locale afirmind ca este vorba despre o invazie fara precedent, transmite corespondentul Mediafax. Mii de broaste s-au refugiat din apa unui lac din statiunea Dezna chiar pe sosea, ingreunind circulatia rutiera, localnicii afirmind ca asfaltul este tapetat cu broaste zdrobite sub rotile masinilor.
"Este un fenomen neplacut care, din cite ne-au spus specialistii, are legatura cu incalzirea brusca a vremii. Broastele s-au refugiat din apa lacului si din padurea apropiata pe carosabil pentru a se incalzi pe asfaltul incalzit si el de soare", a declarat corespondentului Mediafax primarul comunei Dezna, Gheorghe Neagu.
Autoritatile locale sustin ca soseaua este acoperita de broaste pe o distanta de citeva sute de metri, de-a lungul unui lac aflat in apropiere. "Au mai fost ani in care au aparut broaste pe sosea, dar nu a existat o invazie de asemenea proportii. Specialistii spun ca fenomenul se datoreaza unui spor natural excesiv in aceasta primavara", a mai spus edilul local .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea