Social

Drepturile animalelor la Parlament

Asociatia nonguvernamentala pentru protectia animalelor „Cutu, cutu” va invita marti, 6.05.2008, incepand cu ora 12:00, la actiunea de pichetare organizata in fata Casei Poporului, la intrarea Camerei Deputatilor, Bucuresti, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5 (in fata Parcului Izvor).

Scopul acestei actiuni este acela de a solicita  presedintelui Camerei Deputatilor, domnul deputat Bogdan Olteanu, si domnilor deputati, urgentarea dezbaterilor pe marginea proiectului de gestionarea a animalelor fara stapan (supranumit „Legea Marinescu II”), in Comisia de Administratie Publica si in plenul Camerei Deputatilor (camera decizionala), precum si adoptarea acestui proiect.

Propunerea legislativa de completare si modificare a Legii 227/2001 privind protectia animalele strazii ( Legea Marinescu II) a fost votata de Senatul Romaniei in unanimitate, in decembrie 2007.

Insa, de mai bine de 4 luni, proiectul treneaza la Camera Deputatilor, desi este singura solutie de  rezolvare a problemei cainilor comunitari.

Aprobarea proiectului legislativ reprezinta urgenta zero, deoarece a fost agreat de forurile Uniunii Europene si aplicat, cu rezultate foarte bune, in tarile membre, cum ar fi Italia sau Marea Britanie.

“Legea Marinescu II” privind gestionarea animalelor fara stapan (cai, caini, pisici), prevede obligativitatea pentru adapostirea, sterilizarea, inregistrarea lor si pedepsirea drastica a  abandonarii lor pe domeniul public.

La noi, programul de sterilizare s-a implementat deja  cu succes in 20 de orase ( exemple: Oradea, Busteni etc).

Romania a ramas singura tara europeana in care sa mai aplica tratamente barbare animalelor strazii.

Chiar si in Turcia, tara ne-membra a Uniunii Europene, legea obliga la sterilizarea animalelor fara stapan, iar in Bulgaria, de curand, a fost promulgata o astfel de lege.

La manifestatie vor participa iubitori de animale din Bucuresti, alaturi de reprezentanti ai ONG-urilor. Va rugam sa ne transmiteti prin mail ori sms numele si sa aveti cu dumneavoastra buletinul de identitate, necesar invitatiei in Parlament.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea