Social

#Laura Constantinescu # Spitalul Sf Pantelimon #medicamente Romania #scandal sanatate # boli romani #spitale romania #malpraxis

Dreptul la viata in Romania, stabilit de medic: “Sa dam medicatia la aia tineri si la aia cu sanse”

Noi informatii cutremuratoare din sistemul medical roman ies la iveala. De data aceasta, sefa ATI din cadrul Spitalului Sfantul Pantelimon din Capitala, Laura Constantinescu, a fost inregistrata de un coleg in timp ce indeamna cadrele medicale, revoltate pentru ca nu au medicamente suficiente, sa faca o “oaresce diferentiere” intre pacienti: “Haideti sa dam totusi la aia tineri si la aia cu sanse”.

„Medicatia pe care o putem lua pe AP ATI, in primul rand, nu ar asigura cei 24 de pacienti. Ca ar fi foarte simplu sa-i bagam pe AP ATI sa le dam la toti. Din pacate, nu ajunge pentru toata lumea. Trebuie sa facem o oaresce diferentiere. Eu am propus o chestie care mi s-a parut de bun-simt: haideti sa dam totusi la aia tineri si la aia cu sanse!. Daca vreti, nu am nicio problema, ii bagam pe toti, care cum intra la inceputul lunii. Daca pe 20 ale lunii nu mai avem medicatie pentru aia care merita, nu ne mai intereseaza, ca atata ii este bugetul!. Deci bugetul este pe fiecare trimestru si in fiecare trimestru il impartim pe fiecare luna si n-am nicio problema”, spune Laura Constantinescu in timpul unei sedinte cu medicii de la ATI.

Laura Constantinescu sustine ca declaratiile ei au fost gresit intelese.

“Am avut pacienti de 88, 86, 87, pacienti de 92, de 93 de ani. Eu vorbesc de realitate. De exemplu, daca vine un batran de 92 de ani cu un accident ischemic, care ii inunda o jumatate de creier si mai face si o bronhopneumonie, ca familia l-a tinut mult acasa, sansele lui sunt foarte mici. Nu inseamna ca nu-l tratam, ci doar ca-i dam un medicament mai slab. Poate ca am fost gresit inteleasa. La 60 de ani sau la 70 de ani eu va consider un pacient tanar, cu sanse. Va rog, nu scoateti din context! Nu e ca si cum pe unii nu-i tratam”, a declarat sefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon pentru tolo.ro.

„In momentul de fata, comitetul director s-a autosesizat. S-a discutat crearea unei comisii de anchete care va analiza intreaga situatie creata. Pe parcurul anchetei medicul sef ATI si asistenta sef au fost suspendate din functie. La sfarsit vor anunta rezultatele”, a declarat Fiorela Mitoiu, purtatorul de cuvant al spitalului Sf. Pantelimon, scrie digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea