Social

#medicul Emilian Imbri #Emilian Imbri #lockdown #declaratii #bucuresti

Dr. Emilian Imri, previziuni sumbre: “Bucurestiul sigur se va inchide. Va fi mai rau decat ce a fost”

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Bucuresti, a vorbit despre evolutia pandemiei de coronavirus, in cadrul emisiunii Romania9 de la TVR. Acesta a declarat ca urmatoarea perioada este una critica pentru tara noastra.

Medicul a precizat ca Bucurestiul va fi intens afectat si ca un lockdown este aproape imposibil de evitat.   De asemenea a vorbit despre faptul ca pacientii care vin acum au simptomatologii mai grave decat cei din valurile anterioare.

"Situatia pe care o avem acum e rezultatul catorva saptamani bune in care nu am avut o situatie de risc. Ceea ce avem azi e nu numai ce s-a intamplat acum doua saptamani ci e rezultatul unei acumulari de peste 6 saptamani. E firesc ca atunci cand te testezi singur si nu spui si continui sa stai acasa ... e firesc sa se transmita din ce in ce mai rapid aceasta infectare.

In continuare se va stinge (n.r. aceasta situtia), dar nu brusc, asa cum nici brusc nu a pornit. Se va stinge intr-un timp, timpul va fi hotarat de noi, cei care iau masuri si cei care accepta masurile. O sa ajungem pe un varf. 

Ce masuri ar trebui sa luam? Eu nu stiu sau daca stiu nu are sens, pentru ca e inutil sa vorbesc in momentul de fata. Ceea ce as vrea sa va spun e ca indiferent ce masuri se vor lua, atat timp cat nimeni nu va tine cont de aceste masuri, de aceste recomandari, sunt luate degeaba, sunt luate pe hartie si sunt luate doar pentru a putea acoperi institutiile", a declarat Emilian Imbri.

Fostul manager de la Victor Babes spune ca marirea numarului de paturi nu rezolva neaparat problemele. Mai mult, intrebat despre o posibila carantinare a Bucurestiului, acesta a declarat ca aceasta situatie este aproape inevitabila.

"Eu sunt convins ca aceste lucruri vor fi impuse de situatie (n.r. lockdown in Bucuresti). Sigur ca ar fi util. Virusul va circula cu adeverinta, vom avea un virus care va circula cu adeverinta. Cum poti sa opresti oamenii din localitatile de langa Bucuresti sa vina la munca in Capitala? Este firesc sa fie asa. Daca nu se merge la munca stiti ce se intampla, nu facem o analiza economica, dar e la mintea oricui. 

Nu s-a gresit nicaieri, nicio tara nu a gresit. Noi incercam sa urmam ce se intampla prin alte tari, nu incercam sa urmam dezastrul din alte tari, dar cam asta se intampla peste tot. Nu s-a gresit, s-a crezut ca s-a domolit treaba dar nu a fost asa. Ceea ce ne asteapta e destul de greu de prevazut. Toata lumea plange unde au disparut paturile de ATI. In Romania nu e doar Covid, sunt atat de multe alte afectiuni, nevoi, urgente care au nevoie de paturi de ATI. Paturile au trecut dintr-o parte in alta, o sa treaca din nou pe partea de Covid.

Daca in multe afectiuni paturile de ATI salveaza oamenii care sufera de anumite afectiuni, la infectarea cu COVID oamenii se pot salva singuri prin a evita sa ajunga la Terapie Intensiva.

Ne asteapta un varf de imbolnaviri, daca suntem oameni linistiti, constinenti si practici o sa evitam tsunami, dar o sa fie numar mare de imbolnaviri, va depasi cu mult ce am avut anul trecut", a incheiat medicul.

Sursa foto: smartradio.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea