Social

#mesaj #islamist #amenintare #terorism #televiziune #belgia

Doua televiziuni belgiene au primit mesaje cu amenintari islamiste

Un mesaj de origine islamista , care continea amenintari explicite la adresa Belgiei pentru angajamentul sau in Afganistan , a fost primit luni de posturile de televiziune flamande VTM si VRT.

"Tara voasta va fi aruncata in haos din acest motiv,(...) atentate atroce vor putea avea loc oriunde, oricand", potrivit mesajului primit de VTM.

"Invatati lectiile istoriei si faceti in asa fel incat (evenimentele de la - n.red.) Madrid, Londra si New York sa nu se repete in Belgia ", adauga textul, citat de AFP.

Textul cere retragerea avioanelor de vanatoare F-16 si a contingentului format din aproximativ 400 de militari trimise de Belgia in Afganistan, in cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF). VTM, principalul post privat de televiziune din Flandra, a informat autoritatile, iar Pachetul federal a luat DVD-ul si a lansat o ancheta, a declarat purtatorul de cuvant al Centrului de criza al Guvernului, Benoit Ramacker. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea