Social

#turisti raniti #accident telecabina #telecabina #raniti #frana #balea

Doua telecabine au ramas fara frane la Balea! 6 persoane ranite

Doua telecabine de la Balea au ramas fara frane si s-au izbit de statia de imbarcare. In urma accidentului sase persoane au fost ranite, printre care doi turisti straini si un copil de patru ani.

Cele doua telecabine circulau in tandem, iar accidentul s-a produs in urma unei defectiuni la sistemul de franare. Linia de telecabine apartine unui operator privat.

Toate cele sase persoane au fost internate la spital. Printre raniti de numara si un copil de patru ani care a suferit o fractura de piraida nazala. Printre raniti se afla si o tursita din Norvegia si una din Ungaria.

Cinci din cei sase turisti raniti (un barbat si patru femei) au fost transportati la Spitalul de Urgenta din Sibiu si sunt in afara oricarui pericol. Doi dintre acestia vor ramane internati: un barbat cu fractura de rotula si turista norvegiana, de 60 de ani, diagnosticata cu traumatism toraco-lombar si fracturi costale, potrivit libertatea.ro.

Celelalte trei femei au fost diagnosticate cu traumatisme si contuzii si nu au nevoie de internare.

In momentul de fata a fost demarata o ancheta pentru a se stabili daca este vorba despre o defectiune tehnica sau o eroare umana.

"Practic, telecabinele nu au franat. Ele functioneaza in tandem, in timp ce una urca, alta coboara si nu au franat deloc. S-a spus ca a fost o eroare la pupitrul de comanda. Pana nu se fac cercetari nu putem sti cauza. Poate fi defectiune tehnica sau eroare umana. Au fost sase persoane ranite. Patru au fost ranite jos, la Balea Cascada, intre raniti fiind si un copil, si doua persoane au fost ranite la Balea Lac. Toti au fost preluati in siguranta si transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu", a declarat Lucian Radu, prefectul judetului Sibiu, care a coordonat actiunea de salvare, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: observatorulph.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea