Social

#milionar #criza #saracie

Doua milioane de milionari din intreaga lume, saraciti de criza

Criza a redus cu 17,8% numarul milionarilor in 2008. De la 11 milioane de milionari in dolari, astazi mai sunt doar noua milioane. 

Milionarii lumii vor avea nevoie de 6 ani pentru a reveni la valoarea averii lor din 2007, de 108. 500 miliarde de dolari, spun Boston Consulting Group ( BCG ), autorii unui studiu despre impactul recesiunii economice mondiale in randul milionarilor.

Cea mai afectata zona a lumii este America de Nord. In SUA , prabusirea pietei de capital a dus la o scadere de 21,8% a valorii milionarilor locali. In Europa, averea milionarilor a scazut in 2008 doar cu 5,8%, cu un capital total de 32.700 miliarde de dolari, lucru care pune continentul nostru pe primul loc in topul celor mai bogate regiuni de pe glob.

Romanii reprezinta 3% din cei 731 de milioane de locuitori ai Europei, dar averile cumulate ale celor mai bogati romani, conform Top 300 Capital , ajung doar la suna de 56 de miliarde de dolari, 0,17% din totalul averilor milionarilor europeni.

Singura regiune in care bogatii nu au fost afectati de recesiune a fost America Latina, unde in 2008 valoarea activelor a crescut cu 3%, pana la 2.500 miliarde de dolari.

"Averile milionarilor vor inregistra o usoara revenire in 2010, dar s-ar putea sa nu atinga nivelul inregistrat inainte de criza decat de-abia in 2013", a declarat Peter Damisch, coautor al studiului, citat de Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea