Social

#senat sua intrunire

Doua locuri vacante in noul Senat american

Senatul american, numit si "cel mai exclusivist club din lume", isi va incepe activitatea, marti, cu ceea ce se anunta a fi doua lupte dificile pentru locurile ramase inca vacante.

Democratii din Senat au anuntat ca vor bloca, cel putin deocamdata, confirmarea lui Roland Burris ca senator de Illinois, dupa ce acesta a fost nominalizat de guvernatorul Rod Blagojevich , suspectat de coruptie, relateaza Reuters.

In acelasi timp, republicanii se vor opune investirii in functia de senator de Minnesota a lui Al Franken, care se pare ca a obtinut o victorie la o diferenta extrem de mica in alegeri.

Daca si Burris si Franken ar fi putut depune juramantul, democratii ar fi avut 59 de reprezentanti in camera superioara a Congresului, din totalul de 100 - cea mai clara majoritate din ultimii 30 de ani.

Insa in conditiile in care se profileaza actiuni in justitie, negocieri de culise si dezbateri in Senat pentru cele doua fotolii, probabil ca va dura un timp pentru ca cele doua locuri vacante sa fie ocupate.

"Ma indrept spre Washington ca senator reprezentand marele stat Illinois", le-a spus Burris reporterilor la Chicago luni, inainte de a lua avionul spre capitala federala, "Sper si ma rog ca vor fi investit", a adaugat el.

Democratii, insa, nu sunt siguri. Unii sunt de parere ca orice nominalizare facuta de guvernatorul de Illinois Rod Blagojevich pentru Senat trebuie pusa sub semnul intrebarii, in conditiile in care acesta a incercat sa vanda locul lasat liber de presedintele ales Barak Obama . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea