Social

#explozii kosovo #cartier albanezi sarbi

Doua explozii puternice s-au produs in Kosovo

Doua explozii puternice care insa nu s-au soldat cu victime, s-au produs sambata la Kosovska Mitrovita, oras din nordul Kosovo divizat intre etnici si albanezi si in care tensiunile persista.

"Doua explozii la distanta de o ora s-au produs in cartierul Trei Turnuri, din nordul Mitrovita, provocand doar pagube materiale ", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Besim Hoti. Forta multinationala de pace din Kosovo (KFOR) coopereaza cu politia pentru anchetarea acestor explozii, ai caror autori nu au fost inca identificati.

Cartierul in care s-au produs exploziile este locuit si de albanezi si de sarbi. Orasul este divizat intre cele doua comunitati : 80.000 de albanezi locuiesc in sud, in timp ce nordul este locuit in majoritate de sarbi, care sunt in numar de 20.000.

Kosovska Mitrovita este frecvent teatrul tensiunilor dintre cele doua comunitati, de la proclamarea independentei Kosovo, in 17 februarie 2008. Cincizeci si trei dintre cele 192 de tari membre ONU au recunoscut independenta Kosovo , printre care Statele Unite si 22 dintre cele 27 membre UE.

Serbia nu recunoaste independenta Kosovo, pe care o considera in continuare teritoriul sau, fiind sustinuta pe scena internationala de Rusia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea