Social

#seisme Romania #cutremure Italia #cutremure

Doua cutremure in Romania, dupa valul de seisme din Italia de ieri

Italia a fost lovita din nou de cutremure! Trei seisme cu magnitudinea de 5,4, 5,9  si 4,6 grade pe scara Richter au avut loc miercuri seara in centrul Italiei in doar patru ore si au fost urmate de peste 60 de replici. La scurt timp, doua seisme au avut loc si in Romania.

Primul seism din tara noastra a avut loc la ora 01:07, in judetul Buzau, si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, la o adancime de 141 km. Al doilea cutremur a avut 2,7 grade pe pe scara Richter si a fosti nregistrare de aparate la ora 03:42, in judetul Buzau, la o adancime de 142 km.

In Italia, localitatile cele mai afectate de seisme au fost Ussita, Camerino, Visso si Castelsantangelo sul Nera.

Mai multe cladiri s-au prabusit, iar un batran de 73 de ani  din Tolentino, provincia Macerata, a murit dupa ce a facut infarct, informeaza TG Com 24.

Şeful Departamentului pentru Protectie Civila, Fabrizio Curcio, a declarat ca “zeci” de oameni au fost raniti, dar doar patru sunt in stare grava, relateaza Reuters. Viata niciunuia dintre ei nu este in pericol

“Situatia nu este atat de catastrofala pe cat ne temeam”, a precizat Curcio.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea