Social

# meningita romania #deces #bebelusi #meningita

Doua cazuri noi de meningita: un bebelus a murit la Petrosani, iar altul este in stare grava

Cazuri noi de meningita in Romania! Aceasta afectiune ia amploare in tara noastra, dupa ce au fost confirmate alte doua noi cazuri. 

Un bebelus in varsta de 8 luni s-a stins din viata la Petrosani. Un alt bebelus, in varsta de 4 luni, este internat tot la Timisoara, in stare grava. 

Medicii au confirmat si in cazul lui meningita bacteriana. Toate persoanele si angajatii din spital care au intrat în contact cu cei doi copii primesc tratament preventiv.

Copilul de opt luni avea simptomele unei raceli, spun parintii. In cateva zile insa, starea lui s-a inrautatit. La spital a ajuns prea tarziu pentru a mai putea fi salvat.

"A venit in stop cardio-respirator. S-au incercat manevrele de resuscitare, care nu au avut succes" - Alin Vasilescu, manager spital Petrosani

S-a confirmat deocamdată doar diagnosticul de meningită bacteriană, iar acum sunt aşteptate şi alte rezultate. Cele două cazuri sunt analizate şi de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara. Între timp, la spitalul din Petroşani au fost luat măsuri urgente de dezinfecţie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea