Social

#locuri de munca #anofm # proiectul Fii informat #joburi spania

Doua birouri ANOFM pentru romanii din Spania

In cadrul proiectului FII INFORMAT!, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va deschide in regiunea Castilla-La Mancha din Spania doua birouri self-service, venind in sprijinul romanilor interesati de locurile de munca din UE, de legislatia in domeniul muncii dar si de serviciile oferite de Serviciul Public de Ocupare din Romania.

Aceste birouri create in cadrul proiectului si ulterior sustinute de unul din partenerii din Spania, au drept scop familiarizarea romanilor din zona cu serviciile oferite de ANOFM, precum si facilitarea accesului la informatii actualizate privind piata muncii din Romania, accesul la piata muncii din UE, conditiile pentru obtinerea indemnizatiei de somaj si formulare europene in materie de somaj etc.

Nu in ultimul rand, cele doua birouri vor publica listele cu locuri de munca vacante din Romania si prin reteaua EURES.

Locatia pentru cele doua birouri self-service nu a fost aleasa intamplator, regiunea Castilla-La Mancha gazduind a doua cea mai mare concentrare de romani din Spania. Dintr-un total de aproape un million de emigranti, peste 100.000 sunt de nationaliate romana. Dintre acestia, aproape 11.000 se afla in cautarea unui loc de munca, dupa cum reiese din statisticile furnizate de catre Serviciul Public de Ocupare (SEPE).

Proiectul “FII INFORMAT!”, cofinantat de Fondul Social European prin POSDRU este implementat de catre ANOFM, in parteneriat transnational cu, Asociación Hispano-Rumana de Castilla - La Mancha, Instituto de Formacion Integral, Consejería de Empleo y Economía, Castilla-La Mancha, Spania, dar si cu sprijinul structurilor teritoriale ale ANOFM, institutii publice din Romania si mai multor asociatii, institutii publice, biserici si parohii romanesti din Spania

 

Mai multe informatii despre activitatea proiectului “FII INFORMAT!” se pot gasi prin intermediul site-ului www.fii-informat.ro, a paginii de Facebook, www.facebook.com/fiiinformat, a paginii de Twitter www.twitter.com/fiiinformat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea