Social

#dosarul permiselor auto #retrimitere dosar #procuror

Dosarul permiselor: Acuzatii cer retrimiterea dosarului la procuror

Avocatii unora dintre inculpatii in dosarul permiselor auto obtinute fraudulos in Arges au cerut, vineri, la Curtea de Apel Mures, ca dosarul sa fie retrimis la procuror pentru refacerea urmaririi penale, invocand mai multe exceptii de neconstitutionalitate .

Aparatorul comisarului-sef Gheorghe Vlasceanu, avocatul Gheorghita Mateut, a cerut, vineri, retrimiterea dosarului la procuror pe motiv ca organul care a cercetat cazul, DNA, nu are competenta pe infractiunea de "aderare la grup infractional organizat", aceasta fiind de competenta DIICOT,informeaza NewsIn.

"Sanctiunea e nulitatea absoluta a acestor acte si singurul remediu este restituirea intregului dosar la procuror, pentru refacerea urmaririi penale", a afirmat avocatul. El a adaugat ca majoritatea actelor premergatoare si de urmarire penala au fost efectuate de directia generala anticoruptie care, in opinia avocatului "este doar organ de constatare, nicidecum de urmarire penala".

Aparatorii inculpatilor au invocat mai multe exceptii de neconstitutionalitate si vicii de procedura in instrumentarea dosarului. Dintre cele 28 de persoane trimise in judecata de DNA, 22 se afla in stare de arest preventiv la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Targu Mures. Printre cei 22 de inculpati arestati se afla si fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges, comisarul-sef Gheorghe Vlasceanu.

Acesta - ca dealtfel si alti inculpati din dosar - este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si luare de mita in forma continuata. DNA a trimis in judecata , luna trecuta, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Astfel, Codrut Vlasceanu, sef al S.P.C.R.P.C.I.V. Arges, este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita in forma continuata, iar Vasile Voinea, comisar sef in cadrul Serviciului, de constituire a unui grup infractional organizat, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii in forma continuata luare de mita in forma continuata.

Procurorii anticoruptie au dispus in cauza instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale tuturor inculpatilor (exceptati fiind Florin Stoica si Marian Stancu) pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a sumelor de bani primite sau date ca mita. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Targu Mures.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea