Social

#prima casa #dosar #credit

Dosarul pentru "Prima Casa" dureaza pana la trei luni

Birocratia incetineste obtinerea unei credit in programul " Prima Casa ". Aprobarea dosarului poate dura pana la trei luni. Romanii care au depus o garantie pentru apartamentele pe care vor sa le cumpere risca sa piarda banii daca precontractul expira pana la finalizarea dosarului.

Dosarul pentru un credit "Prima Casa" poate dura pana la de trei ori mai mult fata de cel pentru obtinerea unui credit ipotecar "clasica" si cei care au semnat precontracte risca sa ramana fara garantia depusa.

"Avem foarte multe cereri din partea proprietarilor de a le gasi clienti cu banii jos, chiar daca au semnat un precontract cu cei care doresc sa cumpere prin "Prima Casa", pentru ca nu vor sa astepte asa de mult, pana la doua luni, pana va fi aprobat creditul, sau chiar respins", a declarat pentru Gandul Mihai Macrea, agent imobiliar la Coldwell Banker.

Obtinerea unui credit in programul garantat de guvern incepe cu prezentarea la banca a documentelor de venit, a documentelor de proprietate ale imobilului si a declaratiei pe propria raspundere, autentificata. Aprobarea creditului dureaza doar 3-5 zile, dar clientul mai are multe etape de parcurs.

Garantia trebuie aprobata de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, semnarea contractului de credit in forma autentica, semnarea contractului de garantare. Clientul trebuie apoi sa incheie polita de asigurare a imobilului si sa constituie depozitul colateral, contravaloarea primelor trei rate de dobanda.

"Dureaza maximum 90 de zile de la data preaprobarii si pana la semnarea contractului de credit "Prima Casa". Preaprobarea se acorda la 2-3 zile dupa ce clientul a adus toate actele necesare. Daca va miscati repede, creditul se poate semna intr-o perioada mai scurta, chiar si de 40 zile", au explicat reprezentantii Banca Romaneasca pentru Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea