Social

Dosarele fostei Securitati fac plaja la categoria 5 stele

Sefii CNSAS au folosit ca pretext expozitia Si tu ai fost urmarit, vernisata joia trecuta la Constanta, pentru a petrece o vacanta luxoasa pe banii contribuabililor la hotelul euro pe zi. Spre comparatie, la Hotelul Rex, unde s-au rezervat apartamente pentru membrii Colegiului, cazarea la apartamente costa 165 de euro pentru o persoana si 182 pentru doua persoane la categoria Junior Suite. La categoria Senior Suite, 275 de euro pentru o persoana si 347 de euro pentru doua. Bugetul pentru deplasarea angajatilor (inclusiv cazare) nu a fost separat de cel pentru orga -nizarea expozitiei propriu-zise, aceasta permitind sa se jongleze usor cu banii. Fotocopiile dupa documentele expuse s-au facut in interiorul institutiei, cu resurse proprii. Pentru publicitate, in afara de comunicate de presa , stiu ca s-au facut un singur banner si 15 afise, afirma Dan Lazea.

Informatiile despre deplasare, bine tainuite

Costurile deplasarii sint insa bine tainuite de conducerea institutiei. Intr-o cerere oficiala, trimisa Biroului de Presa al CNSAS pe 25 august, 2 solicita date despre organizarea acestei expozitii in temeiul Legii 544/ 2001 privind liberul acces la informatii. Solicitarii nu i s-a dat insa curs. Joi am fost rugat de colegul meu Csendes sa merg si vineri la birou, ca sa mai semnez niste documente. Mi s-a adus la semnat doar aceasta cerere, care fusese avizata negativ de Oficiul Juridic, pe motiv ca respectivele informatii nu se incadrau in prevederile legii. Eu am considerat ca nu au dreptate si am refuzat sa semnez. I-am indemnat pe cei de la Juridic sa-si descarce de pe Internet ghidul facut de Transparency International privind Legea 544, incheie Lazea. Dintre membrii Colegiului plecati la mare, ieri nu a putut fi contactat nici unul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea