Social

# certificate false de vaccinare #dosar penal #medici #medici de familie

Dosar penal pentru medicii de familie care dau certificate false Covid

Politia face o ancheta de amploare in Timisoara dupa ce s-a constatat ca tot mai multe persoane au facut rost de certificate dalse de vaccinare.

 

Acest lucru a iesit la iveala dupa ce medicii  de la Spitalul de boli Infectioase Victor Babes au observat ca in spitale ajung tot mai multe persoane infectate cu forme grave de Covid, care aveau certificat de vaccinare.

Politistii au deschis un dosar penal si ancheteaza medicii de familie banuiti ca ar da astfel de certificate fara sa le faca vaccinul pacientilor lor. 

Se pare ca medicii deschid fiolele cu vaccin si, in loc sa inoculeze serul pacientului, acesta il arunca la gunoi sau in chiuveta. Apoi le elibereaza pacientilor certificat de vaccinare.

Suspiciuni de frauda sunt si in judetul Alba.

Politia a deschis dosar penal in rem pentru fals intelectual si zadarnicirea combaterii bolilor. Medicii neaga insa acuzatiile sustinand ca au vaccinat pacientii, in general cu o singura doza.

Ba mai mult, in mediul online au aparut anunturi prin care cetatenilor li se promite un certificat de vaccinare in urma unei vaccinari false. Totul pentru suma de 100 de lei.

Asta in contextul in care Ministerul Sanatatii doreste sa le ofere persoanelor care se vaccineaza tichete de masa in valoare de 7 milioane de euro. Astfel, o persoana care se vaccineaza complet ar urma sa primeasca tichete de masa in valoarea de 100 de lei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea