Social

#prabusire mal #mal pamant #dosar penal #tragedie #muncitori #biblioteca nationala

Dosar penal in urma tragediei de langa Biblioteca Nationala din Bucuresti

Dupa tragedia care a avut loc luni la Biblioteca Nationala din Bucuresti dupa ce doi muncitori au murit in urma surparii unul mal de pamant, Politia Capitalei a deschis un dosar penal.

Patru muncitori sunt internati la spital, iar acum oamenii legii fac cercetari pentru comiterea infractiunii de ucidere si vatamare corporala.

Cum a avut loc tragedia

Luni, un mal de pamant s-a surpat peste 6 muncitor care lucrau la un sant in zona Bibliotecii Nationale din Bucuresti. Doua persoane de 33 si 34 de ani sunt internate la Spitalul Floreasca, iar altele doua, de 50 si 53 de ani sunt internate la Spitalul Universitare. Din pacate, doua persoane de 50 – 55 de ani au decedat. Ieri, in jurul orei 16:55, Sectia 11 Politie a fost sesizata ca pe o strada din Sectorul 3, mai multi muncitori care sapau un sant au fost surprinsi de malul de pamant care s-a surpat peste ei.

"Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 si Serviciul Omoruri sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca", a precizat Politia Capitalei.

Raed Arafat, seful DSU, a precizat ca malul de pamant surpat nu a fost asigurat

”Din graba, lumea nu se mai asigura, pentru ca daca asiguri peretii, dureaza, mananca timp, dupa care vin pompierii, daca vor sa stea sa asigure peretii, s-ar putea sa nu mai poata salva pe unii, risca si ei viata lor.

In mod normal, astfel de locuri de munca trebuie sa fie bine asigurate. Nu ne pronuntam, nu stiu exact cum a fost situatia acolo, cum s-a  produc exact accidentul, dar cu siguranta, Inspectia de Stat in Munca o sa stabileasca daca au fost respectate regulile de siguranta la fata locului sau nu”, a declarat Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea