Social

Doriti o inghetata de stiri?

Luni seara, toate emisiunile informative au facut din frigul de-afara principala stire a zilei. Cohorte de reporteri au fost scoase la inghetat .

Inca de la sfirsitul saptaminii trecute, cind prognoza gerului naprasnic se instalase deja in redactiile televiziunilor, meteorologii au inceput sa ne explice cit de frig ne va fi. Duminica pe la prinz, pe Realitatea TV, Catalin Fumuru a facut o megaemisiune despre frigul ce urma sa vina, ajutat dintr-un studio plin de harti de catre dna Elena Corduneanu, o specialista cu veleitati explicative absolut incintatoare. Ni s-a expus ca unor profani detalii extraordinare despre fronturile anticiclonice care coboara de la Polul Nord si care se lovesc de Carpatii Orientali, despre depresiunea atmosferica mediteraneeana si alte asemenea chichite meteorologice. La fel, seara, Romica Jurca ne-a delectat cu stilul sau inconfundabil, care ma face sa-mi amintesc in fiecare zi de minunatele zapezi de altadata. In fine, ideea e ca dupa doua zile de ger sint toba de meteorologie si ca pot identifica chiar trezit in plina noapte orice depresiune atmosferica de pe cel mai marunt front anticilonic. Sa nu-mi spuneti ca e de colea! Deja spre seara zilei de luni, inainte de telejurnale, ma simteam mai pregatit ca oricind sa aflu cine si unde a murit prin hipotermie . Mi-a fost mila, sincer, de bietii reporteri scosi pe strazi ca sa transmita gerul de la fata locului inghetat. In mintea mea de neprofesionist lipsit de exigente mi s-ar fi parut suficient sa filmezi pe geam de undeva dintr-o locatie mai adapostita, dar, cum spuneam, eu sint un biet amator in chestiuni atit de arzatoare precum filmarea frigului. Insa, culmea profesionismului mi s-a parut stirea in care, tremurind in scara unui bloc, un reporter PRO TV transmitea intr-un ritm alert de la locul mortii unui fost cardiac, care a insistat totusi sa iasa afara. Sint ferm convins ca daca n-ar fi transmis chiar din scara blocului, n-as fi inteles mare lucru.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea