Social

#Doru Stanculescu a murit #a murit Doru Stanculescu #deces Doru Stanculescu #Doru Stanculescu

Doliu in Romania! A murit un mare artist

Este doliu in Romania. Doru Stanculescu, unul dintre fondatorii Cenaclului Flacara a murit luni la varsta de 71 de ani. Era unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati cantaret si instrumentist roman de muzica folk.

 

Doru Stanculescu a fost gasit luni, fara suflare, in propria locuinta. Acest detaliu aduce aminte de moartea tragica a Cristinei Topescu si a lui Andrei Gheorghe.

Cine a fost Doru Stanculescu

Doru Stanculescu s-a nascut pe 25 iunie 1950 la Bucuresti. Acesta a fost un indragit cantaret si instrumentist roman de muzica folk. A debutat in anul 1968 cu melodia „Ion Crasmaru” si a realizat muzica pentru filmul Portile albastre ale orasului (1974, regia Mircea Muresan). 

Primul material discografic al artistului a fost un disc single editat in anul 1979 de Casa de Discuri Electrecord. 

Doru Stanculescu a aparut la Televiziunea Romana (TVR) cu melodii precum „Sambala”, „Ion Voda Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanta”, „Fara petale”

Artistul a fost membru fondator al Cenaclului Flacara pe care nu l-a parasit pana la desfiintare.

Cantaretul a obtinut locul intai la Festivalul de muzica folk „Primavara baladelor”, premiul pentru intreaga activitate artistica la Festivalul national de muzica folk „Om bun” (1996) si diploma de Onoare al Ministerului Culturii si Cultelor la gala muzicala „O zi printre stele” (6 mai 2002).

Surse foto: pexels.com, digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea