Social

#deces draga olteanu matei #a murit draga olteanu matei # boala draga olteanu matei #draga olteanu matei

Doliu in lumea teatrului! A murit actrita Draga Olteanu Matei

Este doliu in lumea teatrului romanesc. Indragita actrita Draga Olteanu Matei a murit in noaptea de marti spre miercuri, la varsta de 87 de ani. Aceasta se afla internata in stare grava la spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, la sectia de Terapie Intensiva.

 

Actrita era internata in spital, in stare grava, inca de vineri, 13 noiembrie, cand a fost adusa de la Piatra Neamt.

In ciuda eforturilor depuse de medici, actrita s-a stins din viata din cauza problemelor de sanatate pe care le avea.

"Starea pacientei era critica, evolutia a fost defavorabila in aceasta noapte si inima dansei a incetat sa mai bata. Din pacate toti suntem muritori si oricate ar face medicina exista si acest moment. Starea in care a ajuns la spital era una grava, soc hemoragic, credem ca starea sa era influentata de cateva zile anterior internarii. Un organism fragil, de 87 de ani, astfel ca tot efortul si toata stiinta medicala nu poate face mai mult nicaieri in lume. Patologia era multipla, iar starea critica sustinuta din punct de vedere hemodinamic si ventilator... din pacate varsta si tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost favorabile, din pacate. Am anuntat apartinatorii si, din pacate, asta este situatia. Ne pare rau ca dupa fiecare pacient pe care il pierdem", a declarat Diana Cimpoesu, sef la UPU Iasi.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Actrita Draga Olteanu Matei s-a nascut la Bucuresti, la 24 octombrie 1933. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1956. In septembrie, acelasi an, a debutat in piesa "Ziaristii" de Alexandru Mirodan. Apoi, in perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului National din Bucuresti.

Timp de 55 de ani, actrita Draga Olteanu Matei a incantat spectatorii romani cu rolurile din zeci de filme, piese de teatru si scenete TV. Actrita a fost si Membra a Generatiei de Aur a teatrului romanesc.

Dupa pensionare, in 1992, actrita s-a mutat la Piatra Neam unde a infiintat compania teatrala pentru actori neprofesionisti "Teatrul Vostru".

De-a lungul carierei sale, actrita Draga Olteanu matei a castigat numeroase premii, titluei si diplome pentru prestatiile sale. Printre acestea se numara: premiul ACIN 1975 ("Ilustrate cu flori de camp", "Filip cel Bun"), Premiul UNITER pentru intreaga activitate (2004), Premiul TVR si PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubita actrita (2003), Premiul Gopo pentru intreaga cariera (2010), Premiul pentru intreaga activitate oferit in cadrul Festivalului International de Film Comedy Cluj (2011).

In 2002, i-a fost acordata distinctia Ordinul National "Steaua Romaniei" de catre Presedintie, pentru daruirea cu care a servit scena si cultura romaneasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea