Social

#Clarence Williams # doliu in lumea filmului #deces actor #doliu #hollywood #actor #deces

DOLIU in lumea filmului! A murit un mare actor de la Hollywood

Este doliu in lumea filmului. Actorul Clarence Williams III, cunoscut pentru rolurile din „The Mod Squad” si „Purple Rain”, a murit la varsta de 81 de ani, din cauza unei boli grave.

 

Actorul sufera de cancer. Decesul a fost confirmat de managementul actorului pentru Variety. 

Cine a fost Clarence Williams III

Williams a devenit cunoscut in 1968 ca unul dintre starurile show-ului „The Mod Squad”, in care jucau si Peggy Lipton si Michael Cole. El a facut parte din distributia serialului pana la finalul acestuia, in 1973, apoi, timp de patru decenii, a jucat in filme, spectacole de teatru si programe de televiziune.

El a jucat rolul tatalui personajului lui Prince din „Purple Rain” (1984) si a aparut ulterior in serialul „Twin Peaks”, ca agentul FBI Roger Hardy. A colaborat mult timp cu regizorul John Frankenheimer, pentru „52 Pick-Up”, „Against the Wall”, „George Wallace” si „Reindeer Games”.

Nascut in New York, pe 21 august 1939, Clarence Williams III si-a inceput cariera in teatru, cu un rol in „Dark of the Moon” (1957), regizat de Vinette Caroll. A jucat apoi cu Geraldine Page in „The Great Outdoors” pe Broadway. In 1965, Williams a primit o nominalizare la premiile Tony si un premiul Theatre World pentru rolul din „Slow Dance on the Killing Ground”.

Williams a mai jucat cu Maggie Smith in „Night and Day” al lui Tom Stoppard si in „King John” al lui Joseph Papp.

In film, el a facut parte din distributia unor productii ca „The General’s Daughter”, „Sugar Hill”, „Half Baked”, „Deep Cover”, „The Legend of 1900” si „Life”. Mai recent, a jucat in „The Butler” (2013), regizat de Lee Daniels.

Surse foto: impact.ro, pennlive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea