Social

# Montserrat Caballe a murit #montserrat caballe #doliu

Doliu: A murit una dintre cele mai apreciate cantarete din lume

Montserrat Caballe, una dintre cele mai apreciate soprane din lume, a murit la varsta de 85 de ani.

Artista era internata intr-un spital din Barcelona inca din luna septembrie. Soprana murit sambata dimineata, iar decesul a fost anuntat de reprezentantii spitalului Sant Pau din Barcelona, a notat El Pais.

Montserrat Caballe va fi inmormantata luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, duminica, incepand cu orele dupa-amiezei.

Cine a fost Montserrat Caballe

Montserrat Caballa s-a nascut pe 12 aprilie 1933, in Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepcian Caballa i Folch.

A debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”. Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea