Social

Doina Melinte, talharita in benzinarie

Trei pusti ce nu au mai mult de 15 ani au dat, duminica, o lovitura pe cinste. In doar cateva secunde, banda a jefuit-o pe fosta atleta Doina Melinte de aproape 850 de milioane de lei, adica aproximativ 25.000 de euro. In urma atacului produs intr-o benzinarie din Mogosoaia , Ilfov, dupa un plan bine stabilit, campioana la atletism si-a fracturat un brat, culmea, alergand dupa infractorii care ii furasera geanta. Din pacate, camerele de luat vederi ale benzinariei nu au surprins atacul, pentru ca sistemul de supraveghere se blocase inca din dimineata acelei zile. Doi din cei care au atacat-o pe Doina Melinte au fost identificati ca fiind autorii talhariei care a vizat-o, acum o luna si jumatate, pe Emilia Iucinu, fosta iubita a lui Dumitru Tinu.

De mai mult timp, o mana de pusti din localitatea ilfoveana Mogosoaia dau de furca politistilor. Chiar daca unii abia au implinit doar 15 ani ani, banditii au deja la activ zeci de atacuri. Victima a talharilor care lovesc la drumul mare a cazut, duminica dupa-amiaza, si fosta atleta Doina Melinte. Femeia a ramas fara geanta in care se aflau nu mai putin de 847 milioane de lei. Pustii sunt din aceeasi banda care, la inceputul lunii februarie, au atacat-o si pe Emilia Iucinu, mama copilului nelegitim al fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 18.00, langa benzinaria de la intrarea in Mogosoaia. Aici, zi de zi, cativa tigani stau la panda in cautarea unor noi victime. Este locul in care indivizii au talharit mai multe persoane in ultimele luni. Asa s-a intamplat si duminica. O femeie singura intr-o masina de lux le-a atras atentia. La volanul Volkswagen-ului Passat se afla Doina Melinte. Fosta atleta a oprit la benzinarie si a coborat din autoturism, dar nu inainte insa de a lua de pe scaunul din dreapta geanta in care se aflau 847 milioane de lei. Femeia vorbea la telefon si nu si-a dat seama cand un pusti s-a apropiat serpeste de ea. Cu dezinvoltura capatata in timpul atacurilor, unul dintre tiganul i-a cerut fostei atlete o tigara.

Cand Doina Melinte s-a intors spre individ, un alt tigan a smuls geanta din mana femeii si a rupt-o la fuga. Am strigat "Hotii!", dupa care m-am luat dupa el. Am tipat de mai multe ori, dar nimeni nu a sarit sa ma ajute. L-am apucat, la un moment dat, de brat, dar s-a zbatut si a disparut pe o straduta. Poate sa te omoare pe strada si nu te ajuta nimeni, ne-a spus, ieri, cu amaraciune sportiva. De altfel, fosta atleta s-a ales cu bratul rupt din incaierarea cu banditul. Ieri, Doina Melinte a mers la spital, unde medicii i-au pus mana in ghips. Suma de bani furata de tigani, 847 milioane de lei, adica aproape 25.000 de euro, era, conform spuselor fostei atlete, o datorie pe care urma sa o inapoieze unei cunostinte.

Imediat dupa jaf, Doina Melinte a mers la politia din Mogosoaia pentru a depune reclamatie . Timp de mai multe ore, fosta atleta a dat declaratii ofiterilor si s-a uitat pe mai multe albume cu fotografii ale infractorilor din zona. In urma descrierilor facute de femeie si a declaratiilor unor martori, politistii au reusit identificarea atacatorilor.

Nu mica le-a fost mirarea oamenilor legii sa constate ca doi dintre tigani au fost printre cei care, acum o luna si jumatate, au atacat-o pe amanta ziaristului Dumitru Tinu. La 7 februarie, Emilia Iucinu, mama copilului nelegitim al ziaristului Dumitru Tinu, a fost atacata chiar in masina personala. Banditii au lovit-o cu pumnii si i-au smuls, pur si simplu, unghiile, dupa care au disparut cu tot cu geanta in care se aflau actele personale si telefonul mobil ale femeii, dar si o poza cu Dumitru Tinu din copilarie, la care aceasta tinea foarte mult. La o saptamana de la evenimentul care s-a consumat la intrarea in localitatea ilfoveana Mogosoaia, politistii i-au prins pe talhari. Numai ca, fiind minori, tiganii au fost lasati in libertate de judecatori si au trecut, din nou, la atac.

(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea