Social

Doi romani il pradeaza pe cel mai batran episcop din lume

Ei au lasat in sertarele din casa episcopului doar cutiile.

O alta isprava a romanilor a socat Italia: monsenoriul Antonio Rosario Mennonna, decanul de varsta al episcopilor de pe tot cuprinsul lumii (102 ani) a fost jefuit de doi romani pe care ii primise ca ingrijitori, potrivit Rompres.

Cei doi, pe care ii primise cu ceva vreme in urma in casa ca ingrijitori i-au furat numeroase obiecte pretioase. Poate cea mai valoroasa pentru episcop , datorita valorii afective excepotionale – o cruce ce i-a fost daruita de Ioan Paul al II-lea.

Furtul a fost comis in mai multe etape, in vara anului trecut, dar a fost descoperit si declarat la politie in septembrie. Informatiile au fost relatate presei de nepotul monseniorului Mennonna, Antonio, si el victima furturilor comise de romani. „Primul roman mi-a fost prezentat de un preot din Civitavecchia. Era un tanar de aproximativ 26 de ani, care fusese inscris chiar la un seminar , urmand sa devina preot ortodox”, spune Antonio, citat de ANSA.

Ajuns in casa episcopului Mennonna - care traieste retras la Muro Lucano, provincia Potenza (sud), romanul, angajat ca ingrijitor, i s-a parut destul de suspect nepotului dupa ce, ''in iulie anul trecut - afirma acesta - m-a anuntat ca vrea sa plece , dar mi-a prezentat un var de-al lui care avea nevoie de un loc de munca. L-am primit bucurosi si pe el, eu insumi i-am imprumutat bani , pe care numai in foarte mica parte mi i-a restituit, pentru a-si cumpara un computer, pantofi si alte obiecte personale . Dupa cateva saptamani, ne-a parasit si acesta, nu inainte de a-mi solicita niste obiecte pe care stia ca le posed, si asa am descoperit furtul: predecesorul sau a furat crucea daruita unchiului meu de Papa Wojtyla, un potir si multe alte obiecte, lasand in sertare cutiile”.

Antonio Mennonna a anuntat intr-un final carabinierii din Potenza si a descoperit apoi, impreuna cu anchetatorii, ca toate adresele furnizate de cei doi romani erau false. In prezent, cercetarile se concentreaza in zona Ciampino, de langa Roma, precizeaza ANSA.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea