Social

#disparuti #noua zeelanda #romani #cutremur

Doi romani disparuti in urma cutremurului din Noua Zeelanda

Cutremurul de saptamana aceasta din Noua Zeelanda a facut peste 90 de victime. Peste 220 de persoane sunt date disparute, printre care si doi romani.

Premierul tarii, John Key, a avertizat insa ca bilantul ar puea creste substantial in urmatoarea perioada. In curand va fi data publicitatii si o lista cu numele victimelor si persoanelor disparute. Oficiali din serviciile medicale au declarat ca 164 de persoane ranite grav au fost internate in spital si ca numarul total al raniţilor este de circa 2.500.

Dupa romanca Lia Tamara Harca, educatoare in Noua Zeelanda, un alt roman se afla pe lista persoanelor disparute. Numele lui este Radu Zimcea si nu se stie inca de ce se afla in Noua Zeelanda.

Nu exista supravietuitori ai cutremurului sub ruinele cladirii in care se crede ca s-ar fi aflat si Lia Tamara Harca, romanca disparuta in cutremurul de marti din orasul Christchurch.

in Noua Zeelanda a fost decretata starea de urgenta, la o zi dupa seismul de 6,3 pe Richter care a transformat buna parte din Christchurch, al doilea oras al tarii, intr-o ruina. Seismul a avut o magnitudine de 6,3  si s-a produs la 10 kilometri sud-est de oras, i la o adancime de cinci kilometri.

Seismul este cel mai grav dezastru natural care a afectat tara din 1931, cand un alt cutremur s-a soldat cu 256 de morti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea