Social

#spital #sanatate #cseke attila

Doi romani au murit din cauza spitalelor inchise. Ministrul Sanatatii reformeaza sistemul "rigid si inchistat"

Dupa ce doi romani au murit in fata sau in drum spre spitale inchise, Ministrul Sanatatii, Cseke Attila spune ca reformele din sistemul sanitar nu vor intarzia sa-si arate efectele.

Un barbat in varsta de 41 de ani a murit in fata cladirii Spitalului Orasenesc Balcesti, unde fusese adus de un vecin, care nu stia ca spitalul s-a inchis. Rudele valceanului au sunat la 112, dar ambulanta a intarziat, iar barbatul a murit in fata spitalului.

Un alt barbat de 60 de ani din Constanta a murit in ambulanta care il transporta de la spitalul din localitate, inchis la 1 aprilie, la Spitalul Judetean Constanta.

Cei doi sunt primele victime ale inchiderii unor spitale de la 1 aprilie 2011 . Ministrul Sanatatii sustine ca reforma era necesara si vom vedea in curand efectele pozitive.

"In aceasta zi speciala doresc sa-i asigur pe cetatenii acestei tari ca am convingerea ca reforma sistemului de sanatate era necesara si nu va intarzia sa-si arate efectele atat de asteptate. Chiar daca in aceste zile am luat niste masuri nepopulare si grele, acestea erau necesare de mai mult timp pentru a eficientiza un sanatate rigid si inchistat. Impreuna cu echipa din Ministerul Sanatatii si personalul medical vom face toate eforturile pentru a putea sa ne ducem la capat misiunea. Increderea oamenilor este o piesa importanta in mecanismul reformelor si sper ca rasplata sa fie pe masura asteptarilor. Cu totii suntem constienti ca avem un sistem sanitar care trebuie reformat", a declarat Attila, citat de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea