Social

#marinar #roman #pirati #somalezi

Doi marinari romani, rapiti de piratii somalezi

Doi marinari romani au fost rapiti de piratii somalezi, titreaza Realitatea TV. Ei fac parte dintr-un echipaj al unei nave grecesti care a fost capturata pe 22 februarie de catre pirati. participa la procedurile care incearca sa salveze intreg echipajul, din care mai fac parte 19 cetateni filipinezi si un ucrainean.

Se pare ca unul dintre cei doi romani este originar din Brasov si era capitanul navei rapite. Conform informatiilor date publicitatii de sindicatul navigatorilor din tara noastra, pe mineralierul sub pavilion grecesc capturat pe 22 februarie se aflau 22 de persoane, in afara de cei doi romani, din echipaj facand parte si 19 filipinezi si un ucrainean.

Autoritatile romane au dat asigurari privind starea marinarilor, despre care spun ca sunt in stare buna . Ambasada Romaniei in Grecia se afla in contact cu armatorul grec si negociaza, impreuna cu reprezentantii acestuia, eliberarea navei si a echipajului. In plus, se incearca aflarea conditiilor in care nava a fost rapita, daca aceasta se afla pe culoarul de securitate instituit pe mare in zona apelor somaleze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea