Social

Doi ani cu suspendare pentru Carmen Paunescu

Carmen Paunescu nu va petrece nici o zi in inchisoare dupa accidentul pe care l-a provocat in urma cu un an si care a dus la moartea a trei oameni . Instanta Judecatoriei Valcea a dat, ieri, sentinta in procesul penal intentat sotiei senatorului PSD, Natalia Carmen Paunescu fiind condamnata la doi ani de inchisoare, dar cu suspendare. Prezenta pentru prima data in fata judecatorilor din Valcea, Silvia Burlan , singura supravietuitoare a teribilului accident, si-a retras ieri plangerea formulata impotriva lui Carmen Paunescu. Sotia senatorului PSD Adrian Paunescu a fost gasita vinovata de uciderea din culpa a sotilor Marin si Elena Burlan si a fiicei lor, Laura, precum si de vatamarea corporala grava a minorei Silvia Burlan, in varsta de numai 16 ani. Inculpata a fost condamnata la doi ani si, respectiv, la un an de inchisoare, precum si la plata unor despagubiri materiale.









Instanta a dat citire hotararii, in jurul orei 16.00, in fata unei sali de sedinta in care nu se afla nici una din partile din acest dosar.

Potrivit normelor de procedura penala, judecatorul a decis contopirea celor doua pedepse, de doi si respectiv un an de inchisoare, rezultand o singura condamnare de doi ani inchisoare, pe care, insa, Carmen Paunescu ( foto ) nu o va efectua in penitenciar, fiind dispusa suspendarea pedepsei, cu un termen de incercare de patru ani. Pe latura civila , hotararea judecatoreasca o obliga pe inculpata sa se conformeze angajamentului financiar pe care aceasta l-a depus la dosarul cauzei cu privire la minora Silvia Burlan, fara a se preciza in ce anume consta acesta. Dupa cum a precizat, totusi in mai multe randuri in fata instantei Alice Draghici, avocata inculpatei, Silvia Burlan va beneficia din partea Nataliei Carmen Paunescu de un apartament in Bucuresti sau 1 miliard de lei, de un autoturism de valoarea unei Dacia Logan, de achitarea cheltuielilor necesare pentru studii si vacante de cate doua saptamani la munte si la mare anual pana cand Silvia va implini 25 de ani. De asemenea, Carmen Paunescu urmeaza sa achite daune morale in valoare de 3.000 lei noi (30.000.000 lei vechi) bunicului mnorei supravietuitoare a accidentului, Gheorghe Burlan, cel care, spre deosebire de celelalte rude ale decedatilor, si-a mentinut calitatea de parte civila si solicitase despagubiri de 100.000 lei noi (un miliard lei vechi).

In plus, sotia senatorului Paunescu mai are de achitat 7.240,36 lei noi, Casei Judetene de Sanatate Dolj, reprezentand cheltuieli de spitalizare, precum si 1.600 lei noi Cheltuieli judiciare fata de stat, din care 100 lei noi reprezinta onorariul avocatului din oficiu al partii vatamate. Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare. Decizia instantei valcene vine dupa ce, printr-o schimbare neasteptata de situatie, Silvia Burlan si-a retras plangerea depusa impotriva Nataliei Carmen Paunescu. De asemnea, in urma cu doua saptamani, rudele Silviei Burlan au renuntat la cererea de despagubiri in suma de 2 miliarde lei pe care le solicitase din partea Nataliei Carmen Paunescu. In ceea ce o priveste pe Ana Burlan, matusa minorei, desemnata drept curator al Silviei Burlan pe timpul procesului, aceasta nu a formulat nici un fel de pretentii de despagubiri, spunand doar ca nu a discutat cu minora acest aspect.

La randul sau, Silvia Burlan a vorbit permanent cu retinere despre banii pe care i-a primit de la Carmen Paunescu. Fata a admis insa ca, periodic, a primit diverse sume de bani: "Mi-a dat si doua milioane, si cinci, o data si zece, dar nu in fiecare luna". Bunicul Silviei declara in urma cu cateva saptamani ca sotia lui Paunescu i-a cumparat Silviei o masina de spalat si un calculator.

Trei morti pe constiinta

Pe 31 iulie 2004 a avut loc cel mai sangeros accident rutier petrecut in ultimii ani in judetul Dolj. Carmen, sotia lui Adrian Paunescu, conducea o masina de teren catre Craiova. In automobil se afla si fiica ei, Ana-Maria, pe care Carmen Paunescu a adus-o ulterior la toate termenele de judecata.

La un moment dat, Carmen Paunescu a incercat sa depaseasca o coloana de masini, iar jeepul ei a lovit violent un autoturism Dacia Nova care circula regulamentar. In accident, Marin Burlan, 46 de ani, si sotia sa, Ileana, 43 de ani, au murit pe loc. Fata cea mare, Laura, 18 ani, a decedat dupa cateva ore de chinuri, la Spitalul Judetean Craiova.

Pentru Silvia Burlan a urmat o perioada de luni de zile de recuperare in spitalele craiovene.

Chiar daca nu au suferit vatamari corporale, Carmen Paunescu si fiica ei au fost si ele internate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea