Social

#ICA #dr Menci #carti dr Menci #prof dr Gheorghe Mencinicopschi

Doctor Menci lanseaza doua volume scrise dupa gratii

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi continua sa scrie si sa ne ofere lectii de nutritie, sa ne invete sa traim sanatos, desi este in inchisoare de luni bune. Saptamana trecuta au vazut lumina tiparului la Editura Medicala doua volume scrise de prof. dr. Mencinicopschi, in Penitenciarul Rahova: „Cerealele glutenice si boala celiaca“ si „Alimentatia si patologia bolilor cardiovasculare“.

„Cerealele glutenice si boala celiaca sau Cand graul poate sa ne imbolnaveasca“

Boala celiaca este cea mai frecventa intoleranta alimentara, putandu-se intalni la persoane cu sau fara manifestari gastrointestinale.

Statisticile la nivel european avertizeaza asupra cresterii incidentei bolii celiace, fapt ce a determinat ca in unele tari (Italia, de exemplu) sa se faca screening inca de la nastere. In Romania din nefericire, boala este subdiagnosticata. La noi in tara, testele sunt scumpe, ceea ce explica subdiagnosticarea si, mai mult decat atat, diagnosticarea de multe ori in faza avansata a bolii.

Volumul vine deopotriva in sprijinul personalului medical, cat si al parintilor cu copii afectati de aceasta boala sau adultilor cu intoleranta la gluten. De remarcat si capitolul dedicat retetelor fara gluten, de un real folos celor suferinzi de boala celiaca.

„Alimentatia si patogeneza bolilor cardiovasculare (CVD). O noua cardiologie metabolica“

Cel de-al doilea volum al prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi trateaza bolile cardiovasculare, cele care, din nefericire, sunt prima cauza de mortalitate in Romania.

Pana in urma cu cativa ani se credea ca nivelul crescut al colesterolului este cauza majora a bolilor de inima si a celor cerebrovasculare. in prezent, acest lucru tinde sa devina un mit desfiintat de cercetarile de biologie celulara si moleculara, astfel incat astazi, colesterolul ca atare, de origine animala, aproape ca nu mai este corelat cu patologia vasculara decat in unele patologii cu predispozitii genetice. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi se aliniaza astfel promotorilor noii cardiologii, renumitii dr. Stephen Sinatra si dr. James Roberts, si sustine reabilitarea colesterolului

Lucrarea isi propune si un protocol de preventie a bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare prin dietoterapie si stil de viata adecvate.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a urmat multiple etape de specializare, nationale si internationale in biologie moleculara, inginerie genetica, biotehnologie, design alimentar, siguranta si securitate alimentara, nutritie umana, dietopreventie si dietoterapie. Acesta a elaborat conceptul privind calitatea „informationala“ a matricei alimentare, redactand tratate de specialitate in domeniul alimentului, alimentatiei, nutritiei umane, biotehnologiei, publicand peste 300 de lucrari stiintifice in tara si in strainatate. Detine peste douazeci de brevete de inventie inregistrate la OSIM. Este laureat la Premiului „Emil Teodorescu“ al Academiei Romane (1980) si al Ordinului National „Serviciul Credincios“ in grad de Cavaler (2000).

Sursa foto: .doctormenci.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea