Social

#studiu #romani #concediu strainatate

Doar o treime dintre romani si-ar petrece concediul in strainatate

Un studiu publicat recent de IRES arata ca doar o treime dintre romanii care ar avea posibilitatea sa mearga in vacanta anul acesta ar alege o destinatie din strainatate.

Trendul vacantelor in afara tarii incepe sa scada, usor, usor. In 2010, 48% dintre romani erau dispusi sa-si petreaca vacanta in strainatate, in 2011 cifra a ajuns la 42%, pentru ca anul acesta sa scada pana la 32%.

Studiul IRES, preluat de Mediafax, noteaza ca odata cu inaintarea in varsta, apetenta pentru o vacanta in strainatate scade. De asemenea, cu cat nivelul de educatie al romanilor creste, cu atat bugetul pentru vacanta scade in acest an.

Aproximativ 40% dintre respondentii la sondajul IRES au declarat ca vor aloca o suma de pana la 1000 de lei pentru vacanta de vara, 26% sunt dispusi sa cheltuiasca pana la 2000 de lei, iar 7% intrevad posibilitatea de a avea un buget de 3000-4000 de lei pentru concediul de vara.

Sursa foto: destination360.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea