Social

#anticorpi coronavirus #tulpina braziliana

Doar 5% din populatie nu dezvolta anticorpi la virusul SARS-COV-2

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare,  a declarat că un procent de 5% din populația nu dezvoltă anticorpi la virusul SARS-COV-2.

„Exista persoane, aproximativ 5% din oameni, care sunt non-responderi, nu dezvolta anticorpi nici dupa boala naturala si nici dupa vaccin, orice am face. Sunt lucruri care tin de biologia fiecarui organism in parte”, a declarat Gheorghiță.

Primele cazuri de infectie cu tulpina braziliana in Romania

In Romania au fost confirmate primele cazuri de infectie cu tulpina braziliana, despre care specialistii au spus ca ar fi mult mai periculoasa decat celalalte si rezistenta la vaccinuri. 

Au apărut insa dovezi  că vaccinul Pfizer te protejează și de infectarea cu această mutație P.1 a virusului. Ca referință, această tulpină este considerată cea mai contagioasă la ora actuală și există mai multe dovezi că poate reinfecta persoane vindecate de alte forme de Covid-19.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea