Social

#igiena #romani # maini murdare #igiena romani

Doar 1 din 8 oameni se spala pe maini inainte de a manca. Iata ce se poate intampla!

Spalatul mainilor este una dintre cele mai eficiente metode de a preveni imbolnavirile, insa un studiu realizat de britanici arata ca doar 12% dintre oameni folosesc apa si sapunul inainte sa se aseze la masa. Specialistii spun ca mainile ajung sa fie mai murdare decat o banca dintr-un parc!

Astfel, pe fiecare centimetru patrat de piele din palme sunt nu mai putin de o mie de bacterii, arata studiul citat de dailymail.co.uk! Iar cine isi imagina ca munca la birou este curata s-a inselat. Chiar si mainile unei persoane care lucreaza intr-un astfel de mediu intra in contact zilnic cu 10 milioane de bacterii! Pana si manerele unei genti de mana adapostesc mai multe bacterii decat scaunul unui vas de toaleta.

Prin intermediul mainilor murdare se pot raspandi sau capata enterovirusi, bacteria E-coli sau virusul hepatitei A.

Prin incurajarea spalatului pe maini, spun cercetatorii, raspandirea bolilor poate fi redusa cu pana la 50%. Iar pentru ca spalarea mainilor sa fie eficienta, sustin specialistii, ea trebuie sa dureze 50 de secunde, nu 15 cum practica majoritatea oamenilor.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea