Social

Doamnele din PSD se incaiera pe functii

Binecunoscutele neintelegeri de la varful PSD se propaga si la alte niveluri. Conflictele au ajuns de la stadiul Iliescu versus restul PSD la organizatia de femei. Se pare ca si aici, in ciuda parfurmurilor scumpe, miroase a scandal.

Marti, reprezentantele PSD au gasit ocazia potrivita pentru a se intalni la Hunedoara pentru a lansa un proiect cu tema "Familia tanara", care se incadreaza in seria Dialogurilor Social-Democrate si Contractul Social si consta in dezbateri libere cu membrii partidului si societatea civila. Intentie laudabila, insa la manifestare si-a facut aparitia si secretarul executiv al PSD pe probleme de tineret si egalitate de sanse , Ana Birchall , precum si presedintii mai multor organizatii de femei din tara. Aceasta, dupa ce luni, in cadrul Biroului Permanent al social-democratilor, Rovana Plumb ( foto ), actualul presedinte al organizatiei de femei, a adus in discutie faptul ca Ana Birchall , care a detinut in perioada 2003-2004 functia de consilier al ministrului de externe, pe atunci Mircea Geoana, a inceput o campanie de strangere de "acolite" de la organizatiile de Mures, Arges, Teleorman. Desi in presa se speculase faptul ca Rovana Plumb va depune o plangere referitoare la actiunile Anei Birchall, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, ne-a infirmat acest lucru. Totusi, Diaconescu a recunoscut ca s-au purtat discutii si a subliniat faptul ca fiecare are responsabilitatea sa in cadrul organizatiei de femei. "Uneori lucrurile nu merg foarte bine", a afirmat Diaconescu.

Pretextul sub care Ana Birchall incerca sa gaseasca sustinerea femeilor din teritoriu era acela ca Rovana Plumb este bolnava si "nu mai poate suporta responsabilitatile functiei de presedinte". Insa, liderul femeilor social-democrate, Rovana Plumb, a declarat atunci ca este cat se poate de sanatoasa.

Surprinzator sau nu, discursul Anei Birchall de la Hunedoara s-a adresat tot femeilor: "Este suficient sa ne gandim la Valea Jiului, o zona monoindustriala in care femeile nu au unde sa munceasca si in care singurul gand al tinerilor si al familiilor tinere este sa plece. Sa plece in tara, in afara tarii, oriunde. Am venit in Hunedoara sa punem o caramida la temelia Contractului Social anti-saracie al PSD, sa ascultam problemele femeilor, ale familiei tinere, sa gasim impreuna solutii pentru mai bine", a declarat ea la intalnirea, de aceasta data, cu presedintii organizatiilor de femei de la Hunedoara, Caras-Severin, Arad si Gorj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea