Social

#ridzi #dna #urmarire

DNA cere urmarirea penala a Monicai Iacob Ridzi

Dosarul Monicai Iacob Ridzi se afla la mana procurorului general al Romaniei. DNA a inaintat cazul procurorului general, cu cerere de inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului. Decizia procurorilor anticoruptie a fost comunicata de Daniel Morar, procurorul sef al DNA, care a adaugat ca in acelasi dosar s-a cerut urmarirea penala pentru alte sase persoane.

Soarta fostului ministru al Tineretului va ajunge insa pe mana parlamentarilor. Procurorul general Laura Codruta Kovesi a declarat ca dosarul va fi trimis catre Parlament cu o scrisoare in care va cere avizul pentru inceperea urmaririi penale, insa numai dupa ce va fi studiat dosarul, va trimite o scrisoare Parlamentului in care va cere avizul pentru inceperea urmaririi penale.

Morar a precizat si faptul ca in dosar mai sunt invinuite inca sase persoane care au avut legatura cu cazul si au fost instituite sechestre asupra unor conturi.
El a adaugat faptul ca Monica Ridzi a mai trecut pe la DNA si fara ca presa sa stie, si inainte sa isi dea demisia din functia de ministru.

“Scandalul Ridzi” a inceput in urma cu aproape doua luni atunci cand in presa au inceput dezvaluirile in legatura cu modul in care au fost organizate Zilele Tineretului din 2 mai. Dupa ce comisia de ancheta parlamentara din acest caz a stabilit ca in contractele referitoare la aceste evenimente exista mai multe nereguli, Monica Iacob Ridzi a demisionat din functia de ministru al Tineretului si Sportului, pe 14 iulie.

Potrivit Realitatea.net, raportul intocmit de Comisia parlamentara de ancheta in cazul Ridzi precizeaza ca, prin incheierea contractelor de achizitie publica legate de Ziua Tineretului , Ministerul Tineretului si Sportului a incalcat legea, pentru ca a combinat, in cadrul aceluiasi contract, servicii recreative cu servicii de publicitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea