Social

Dmitri Medvedev pentru Financial Times: Largirea NATO pune Rusia intr-o situatie de defensiva

Presedintele ales al Rusiei, Dmitri Medvedev , nu priveste cu ochi buni eventuala aderare a Ucrainei si Georgiei la Alianta Nord-Atlantica .

Medvedev cere tarilor membre NATO sa nu promita celor doua state primirea in aceasta organizatie. El a explicat ca Rusia nu poate fi incantata ca un bloc militar caruia nu ii apartine, sa se apropie prea mult de granitele sale.

Intr-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, Dmitri Medvedev a avertizat ca largirea NATO pune Rusia intr-o situatie de defensiva.

Pe de alta parte, liderul rus a subliniat ca Moscova doreste restabilirea cooperarii cu Marea Britanie, fara conditii prealabile. "In urma alegerii mele ca presedinte, unul dintre primele mesaje de felicitare a venit de la premierul Gordon Brown. Suntem dispusi sa relansam parteneriatul in regim normal", a subliniat Dmitri Medvedev.

Relatiile ruso-britanice au devenit tensionate in urma mai multor scandaluri, printre care otravirea la Londra a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko sau inchiderea birourilor British Council din Rusia.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea