Social

#filiala #organizatie #"birou permanent"

Dizolvarea Grupului de la Cluj, validata

Biroul Permanent National al PSD a validat ieri decizia Comitetului Executiv de dizolvare a conducerii a opt organizatii judetene.

La presiunile baronilor locali, "boardul" partidului a tinut sa "legimiteze" masurile luate acum o saptamana la malul marii in conditiile in care sefii filialelor care au fost sanctionati au refuzat sa se retraga.

BPN a decis ca la Cluj Cristian Diaconescu sa se ocupe de coordonarea activitatii din filiala, in timp ce la Brasov sef interimar a fost numit
secretarul general al PSD, Titus Corlatean. Vicepresedintele Ecaterina Andronescu va coordona PSD Arad, Liviu Dragnea se va ocupa de organizatia Giurgiu, Miron Mitrea de cea din Mures, iar Gheorghe Nechita de PSD Neamt. De asemenea, la sedinta conducerii PSD s-a mai decis ca Alexandru Fratean sa coordoneze reorganizarea filialei Mures, desi este vehement contestat de aceasta organizatie.

Coordonatorii filialelor vor analiza in perioada urmatoare situatia din aceste organizatii si vor propune presedinti interimari. Ca reactie la aceasta decizie a BPN, Vasile Dancu a declarat ca "situatia din filiala nu se schimba, in conditiile in care Cristian Diaconescu era si pana acum coordonator al PSD Cluj , ca vicepresedinte al partidului". "Noi asteptam in continuare o hotarare luata de Consiliul National", a mai spus liderul PSD, care nu recunoaste legalitatea statutara a masurilor decise la Comitetul Executiv.

Insa el a specificat ca va purta discutii cu Diaconescu pentru a vedea care sunt proiectele sale pentru PSD Cluj. Vasile Dancu a refuzat sa participe la sedinta Biroului Permanent National in calitate de vicepresedinte al partidului, deoarece, a declarat el, nu are nici un interes. "E distanta tot mai mare intre Cluj si Bucuresti. Nu am nici un interes sa merg la BPN", a afirmat Dancu.

La randul sau, contestatarul Constantin Nita , presedintele demis al organizatiei Brasov, a refuzat sa participe la sedinta BPN. Purtatorul de cuvant al filialei brasovene, Razvan Popa, a declarat ca Nita are probleme de sanatate. Ieri, Ion Iliescu a facut o miscare foarte inteligenta. El a declarat ca decizia luata de CEx este la limita legii, dar ea poate fi validata de Biroul Permanent. Astfel, a evitat ca subiectul in cauza sa fie dezbatut la Consiliul National, iar liderii din Ardeal sa ramana dizolvati.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea