Social

#divort #primarie

Divortul la primarie, rapid si gratis

permite finalizarea mai rapida a divortului, atunci cand ambele parti sunt de acord, depunand actele la Primarie.

Cuplurile care vor sa divorteze rapid si gratis pot face o cerere la Primarie. Dupa 30 de zile, daca decizia nu s-a schimbat, depunerea unei "declaratii de staruinta" iti garanteaza actele de divort in 15 zile.

Divortul administrativ este disponibil insa doar cu acordul ambilor parteneri, daca acestia nu au copii minori si daca s-au inteles asupra numelui pe care il vor purta ulterior si asupra partajului bunurilor comune si daca niciunul dintre soti nu se afla sub interdictie .

Legea 202/2010 accelereaza solutionarea proceselor de divort la oficiile de stare civila din cadrul primariilor.

De la inceputul anului, in Bucuresti au fost inregistrate peste 20 de cereri de divort administrative.

"In medie, primim doua cereri pe zi pentru divort administrativ. Unul dintre cupluri s-a casatorit in august anul trecut si acum vrea sa divorteze. Altul a venit ca si cand avea cu totul alta treaba. Au venit in acelasi autoturism, au completat cererea, s-au interesat cand sa vina dupa certificatul de divort si apoi au plecat tot impreuna", a declarat directorul Oficiului Starii Civile sector 4 , Daniela Hrinciuc, citata de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea