Social

Divizia A mai vrea vacanta

Schimbarile de la echipa, problemele de efectiv sau cele legate de forma jucatorilor au facut ca echipele sa nu fie pregatite de startul returului. De unde s-a nascut ideea aminarii cu o saptamina a partii secunde a campionatului, varianta refuzata de LPF.

Dupa trei luni de pauza competitionala, pare ca partea secunda a campionatului vine pe neasteptate, mai ales ca si vremea nefavorabila face marcaj strins gazoanelor. Haosul dicteaza tactica la Dinamo, Poli Iasi sta intr-un singur stilp defensiv, nervii tehnicianului Gheorghe Hagi coordoneaza pregatirile pe Bega. In aceste conditii, unele cluburi au incercat aminarea campionatului, insa Liga Profesionista de Fotbal

s-a opus. Un principal argument l-a constituit si pozitia selectionerului Victor Piturca, acesta dorindu-si comasarea returului pentru a avea nationala mai mult timp de pregatire. Cum Rapid si Steaua s-au opus, din cauza meciurilor din Cupa UEFA, initial se luase decizia ca primele sapte etape sa ramina neatinse. Ulterior, pe site-ul ligii au aparut datele pe care si le dorise selectionerul, cu mentiunea ca prima parte a returului a ramas neatinsa. Liga ar putea accepta insa aminari ale meciurilor doar punctual, in cazul in care terenurile s-ar dovedi impracticabile.

FC Arges vrea in UEFA

Pentru Steaua, dar mai ales pentru Rapid, echipa implicata si in Cupa Romaniei, startul returului declanseaza o marire semnificativa a minutelor petrecute pe teren. Un fapt de care intentioneaza sa profite adversarele din acest sfirsit de saptamina, FC Arges si, respectiv, FC Vaslui. Atmosfera din lot este buna, dar cu siguranta un meci ca acesta cu Steaua va face ca echipa sa se concentreze mai mult. Sintem optimisti. Steaua nu este o echipa de speriat. Cum a luat bataie cu Heerenveen, asa o poate face si cu noi, considera portarul pitestenilor, Bogdan Vintila, care spera ca Argesul sa prinda un loc in Cupa UEFA, dar nici titlul n-ar fi o utopie.

Lucescu jr . il sustine pe Vama

Dupa mai multe contre verbale intre antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, si cel al lui FC Vaslui, Mircea Rednic, tema predilecta fiind succesiunea pe banca tehnica a giulestenilor, startul returului aduce un nou duel, pe terenul de linga sine. In campionat va trebui sa plecam de la zero si sa ne respectam adversarul. Prima etapa vom juca acasa cu Vaslui si va trebui sa fim atenti. Nu putem spune ca ei vin sa numere cite goluri vor lua, ci sint sigur ca vin la victorie, considera Lucescu jr., care, spre deosebire de partidele din UEFA, ii va avea la dispozitie pe atacantii Pancu si Viorel Moldovan. Se pare ca si tensiunea de la nivelul conducerii s-a mai diminuat, un rol important avindu-l Razvan Lucescu, acesta fiind sustinut la rindu-i de Dinu Gheorghe cind George Copos a intentionat sa-l demita. Am vorbit cu Dinu Gheorghe si aseara

(n.r. - luni seara). Sper sa lasam toate problemele in spate si subliniez inca o data, strig cit pot de tare: trebuie sa fim uniti! Ca sa avem o sansa sa mergem inainte, echipa trebuie sa simta o stabilitate foarte mare la nivelul conducerii, a subliniat Lucescu.

Iesenii au un singur fundas

In perspectiva meciului interpolitehnic dintre Iasi si Timisoara, antrenorul Ionut Popa nu poate conta decit pe un singur fundas central. Irinel Ionescu a fost operat de apendicita si va lipsi cel putin o luna de zile, Radu Ciobanu a suferit o fractura de piramida nazala in cadrul turneului de la Norcia, iar Dorel Bernard acuza dureri la un genunchi. In aceste conditii, Bogdan Onut ramine singurul fundas central apt de joc , a precizat presedintele iesenilor, Sorin Boca. De partea cealalta, elevii lui Gheorghe Hagi string rindurile dupa semiesecul cu FC Bihor, cind antrenorul banatenilor i-a bagat in sedinta imediat dupa finalul jocului.

Se amina la C si B

Ideea aminarii returului a fost aprobata pentru esaloanele doi si trei, unde suprafetele de joc suscita cele mai multe probleme. Nu avem suprafete de joc care sa reziste 90 de minute. Ori sint inghetate sub zapada, ori sint inundate. Indicat ar fi ca returul sa fie aminat cu o saptamina. In acest moment, in Romania nu exista mai mult de doua terenuri la nivelul esalonului doi pe care sa se poata juca fotbal. Toate sint impracticabile si parca niciodata nu au fost asa de rele, a declarat directorul sportiv al gruparii Minerul Motru, Mihai Cernica. Aflat in Cipru cu echipa nationala, secretarul general al FRF Adalbert Kassai a declarat ca masura amimarii inceperii returului cu o saptamina a fost aprobata.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea