Social

#guvern sarb divergente #gazprom south stream

Divergente in Guvernul sarb, legate de acordul South Stream

Un important acord energetic intre Serbia si Rusia, care prevede vanzarea catre Gazprom a companiei publice petroliere sarbe NIS, a provocat divergente in randul Guvernului sarb .

Ministrul economiei, Mladian Dinkici, si inca trei responsabili au parasit echipa insarcinata cu negocierile pe marginea acordului cu monopolul rus din domeniul gazelor Gazprom, informeaza AFP.

Ministrul si colaboratorii sai au explicat intr-o scrisoare transmisa presei sarbe ca au cerut "garantii juridice complete pentru ca o parte a gazoductului South Stream sa traverseze Serbia".

Acordul energetic, care ar urma sa fie semnat pana la sfarsitul anului, se refera la achizitionarea de catre o filiala a Gazprom, Gazprom Neft, a 51% din monopolul petrolier sarb Industria Petroliera Sarba (NIS), precum si la trecerea gazoductului South Stream prin teritoriul sarb si la construirea unui depozit subteran de gaze la Banatki Dvor, in nordul Serbiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea