Social

#salarii compensatorii # fabrica nokia de la jucu # inchidere fabrica de la jucu #disponibilizati nokia

Disponibilizatii de la fabrica Nokia din Jucu nu primesc salarii compensatorii

contractul colectiv de munca semnat la inceputul lui 2011 de liderii sindicali de la fabrica din Jucu si oficialii Nokia nu contine nicio prevedere legata de eventuale despagubiri in urma inchiderii unitatii, sustin surse din randurile angajatilor, citate de Mediafax.

"Angajatii sunt acum la mana conducerii Nokia, pentru ca in contractul colectiv de munca, semnat in luna februarie a acestui an intre liderii celor doua sindicate de la fabrica din Jucu şi reprezentantii Nokia Romania, nu se prevede nicaieri plata unor salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective. In CCM nu a fost prevazut asa ceva pentru ca documentul are valabilitate pana in 31 ianuarie 2014 si, probabil, nimeni nu si-a inchipuit ca pana atunci fabrica sa fie inchisa. Nu cred ca cineva s-a gandit ca Nokia va pleca dupa trei ani de functionare a fabricii din Jucu", au spus sursele citate.

Aceleasi surse sustin ca in acest cotract se face referire doar la posibilitatea “restrangerii activitatii” de catre Nokia si la situatia in care se va ajunge la desfiintarea locurilor de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea