Social

#perseide #meteori #observator astronomic #particule praf

Diseara se pot admira pe cer Perseidele, un curent de meteori impresionant

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi intr-un an, se pot vedea in luna august, cei mai multi meteori putand fi observati in noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".


Perioada de activitate pentru Perseide este intre 17 si 24 august, cand se pot observa, pe langa meteorii care nu apartin unui curent, si meteori care par ca vin din constelatia Perseu, noteaza Mediafax.

Maximul curentului va veni pe 12 august, in intervalul orar 18.00 - 23.45, cand vor putea fi observati cei mai multi meteori.

Curentul de meteori poate fi observat pe teritoriul Romaniei in noaptea de 12 spre 13 august. Cea mai buna perioada fiind dupa miezul noptii pana dimineata.

Predictiile spun ca se vor vedea maximum 100 de meteori pe ora, in conditii ideale. In timpul maximului Perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.

Meteorii sunt particule de praf cosmic, cu un diametru de sub un milimetru, care ard in atmosfera Pamantului la frecarea cu aerul. Aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, atunci cand trece pe langa Soare, lasa in urma o dara de praf cosmic.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea