Social

Diseara se joaca finala Cupei UEFA

Sporting Lisabona si TSKA Moscova joaca in aceasta seara pe "Jose Alvalade" cu trofeul pe masa. Finala va fi transmisa in direct de TVR 1, de la ora 21:45.

Cupa UEFA va avea, incepand din aceasta seara, o noua stapana. In premiera, trofeul va poposi fie in vitrina lui Sporting, fie va lua drumul Moscovei, pentru a rasplati un sezon de exceptie in Europa pentru TSKA.

FAVORITI. Marius Niculae si coechipierii sai se afla in fata unei ocazii rare: vor juca finala chiar pe propriul stadion, "Jose Alvalade". 41 de ani a asteptat Sporting pentru a evolua din nou in ultimul act al unei intreceri europene, dupa ce in 1964 lusitanii castigau Cupa Cupelor in fata lui MTK Budapesta. Acum, Jose Peseiro trebuie sa continue drumul inceput de Jose Mourinho, care cu FC Porto a adus Portugaliei doua trofee continentale in ultimii doi ani: Cupa UEFA in 2003 si Liga Campionilor in 2004. Antrenorul lusitanilor considera insa ca elevii sai sunt dezavantajati de statutul de favoriti. "Va fi un meci intre o echipa care nu are nimic de pierdut si una care poate pierde totul", crede Peseiro.

OPTIMISTI. La randul sau, TSKA Moscova poate salva un sezon aproape dezastruos in campionat, devenind prima echipa din Rusia castigatoare a unei cupe europene . Moscovitii nu sunt afectati ca sunt considerati outsideri. "Nu dau doi bani pe ce spun casele de pariuri. Stim noi mai bine cine e mai bun", spune Igor Akinfeev, portarul lui TSKA. Finala Cupei UEFA va fi arbitrata de englezul Graham Poll. Printre cei circa 50.000 de spectatori de pe "Alvalade" se vor afla doar 3.000 de rusi, restul fiind sustinatori ai gazdelor.


TRASEU
Drumul celor doua echipe catre finala a fost diferit. Dupa ce a eliminat pe Rapid Viena in primul tur, Sporting a trecut destul de greu de faza grupelor, clasandu-se pe locul trei, dupa Newcastle si Sochaux. Apoi si-a revenit si a scos echipe mari: Feyenoord si Middlesbrough. In sferturi si-a luat revansa in fata lui Newcastle, iar in semifinale a eliminat pe Alkmaar. De cealalta parte, TSKA a venit din grupele Ligii Campionilor si a trecut pe rand de Benfica, Partizan Belgrad, Auxerre si Parma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea