Social

Discutii intre Romania si Ucraina despre privatizarea Krivoi Rog

Ucraina va initia, saptamana viitoare, discutii cu Romania si Slovacia in legatura cu privatizarea combinatului Krivoi Rog, potrivit site-ul UkrainianJournal.com. Participatiile celor doua state sunt minoritare. Ucraina isi modifica astfel pozitia, dupa ce intentiona sa vanda combinatul fara sa tina seama de pozitia Romaniei si Slovaciei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, de fata cu Victor Iuscenko , in vizita la Bucuresti, ca Romania nu vrea sa mai investeasca la Krivoi Rog si ca ar dori ca in nomentul in care Ucraina ia o decizie cu privire la combinat , tara noastra sa fie consultata.

In anul 1983, URSS a inceput construirea combinatului Krivoi Rog, dar lucrarile nu au apucat sa se finalizeze. Dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice, Ucrainei i-au revenit 56,4% din actiuni, cu o participatie de 28% iar Slovaciei 15,6%.

Ucraina e de parere ca Krivoi Rog ar putea produce 6,6 milioane de tone de pelete de fier pe an, urmand ca, in viitor, sa se ajunga la 10 milioane de tone.

Incepand cu anul 1987, Romania a investit in proiect 800 de milioane de dolari. Ucraina a oprit finantarea lucrarulor si s-a retras, desi detinea majoritatea.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea